1.10.2013
Geleceğin Moda Tasarımcıları’yla Tanışın
Istanbul Fashion Incube, geleceğin moda tasarımcılarını destekleyen ilk moda girişimcilik merkezidir.
 
İlkbahar-Yaz 2014 koleksiyonları için son hazırlıklarını heyecan içinde sürdüren tasarımcılar yepyeni bir projede yer alıyor – Istanbul Fashion Incube. Tasarımcıların 2014 İlkbahar Yaz koleksiyonları hazırlıklarının sonuçları 27 - 30 Eylül 2013 tarihleri arasında Paris Sur Mode Fuarı’nda sektöre sunuldu.
 
Proje Türkiye moda endüstrisinde kilit rol oynayan İstanbul Kalkınma Ajansı ve İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) tarafından desteklenmektedir. Istanbul Fashion Incube, yetenekli tasarımclara markalarını güçlendirmek üzere benzersiz bir destek sunuyor. Tasarımcılara çalışabilecekleri bir ofis, İstanbul’da modanın kalbi olarak nitelendirilen Nişantaşı’nda showroom imkanı, özellikli kumaş ve materyalleri yakından inceleyebilecekleri materyal kütüphanesi sağlayan merkez bünyesindeki tasarımcılar; markalarının görünürlüğünü 7 - 11 Ekim tarihleri arasında gerçekleşen Mercedes-Benz İstanbul Moda Haftası’nda defile ve studio şovları ile sunuyor.
 
Koleksiyonlarını gösterebilecekleri yeni kumaşlara ve fırsatlara ulaşmalarının yanı sıra; bu projenin bir parçası olarak İstanbul Fashion Incube ile uluslararası danışmanlardan oluşan takımlarla işbirliği halinde olunması, girişimcilik yeteneklerinin geliştirilmesi, koleksiyonlarının planlanması, markalaştırılması, yönetimi, finansal planlanması, styling ve defile hazırlıkları gibi noktalarda, tasarımcıların markalarının uluslararası platformlarda rekabet güçleri artırılmaktadır. Mayıs 2013’ten bu yana danışmanlar, seçilen tasarımcılara, İstanbul’da bulunan Fashion Incube Merkezi’ni ziyaret ederek eğitimler vermiş, birebir danışmanlıkta bulunmuşlardır.

Editörlere Not
Istanbul Fashion Incube Projesi ve Tasarımcılar
Istanbul Fashion Incube projesi 15 Ocak 2013 yılında hayata geçirilmiştir. Projenin amacı desteklediği tasarımcıların ulusal ve uluslararası platformlarda rekabet edebilme gücününün kuvvetlendirilmesidir.

Merkez, Türkiye moda endüstrisinde kilit rol oynayan İstanbul Kalkınma Ajansı ve İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) tarafından desteklenmektedir. 

İstanbul Fashion Incube; kendi markalarını kurmuş genç moda tasarımcılarını deneyimlerini güçlendirmesi, markalaşmalarını sağlanması ve iş planlarının oluşturulması konularında desteklemektedir. Merkez; moda yönetimi, pazarlama ve halkla ilişkilerin yanı sıra finans ve üretim konularında da şu tasarımcılara danışmanlık vermektedir;
Asu AKSU                                 Gunseli TURKAY
Ayhan YETGIN                           Hande ÇOKRAK
Burce BEKREK                          Nil KANDEMIR
Ece GOZEN                               Niyazi ERDOGAN
Emre ERDEMOĞLU                    Songul CABACI
 
 
Merkez; modanın kalbi İstanbul Nişantaşı’nda tasarımcılara stüdyo/showroom imkanı sunmaktadır. Ayrıca Numune Üretim Atölyeleri’ndeki teknik ekipman yardımı ile destek verdikleri tasarımcıların koleksiyonlarını üretme fırsatı vermektedir. Materyal kütüphanesi, tasarımcıların koleksiyonları için teknolojik ve inovatif kumaşların araştırmasını yapabilmektedir.
 
Merkez ayrıca tasarımcıların koleksiyonlarını desteklemek ve aşağıdaki hedeflere ulaşmayı amaçlamaktadır:
  • Ulusal ve uluslararası platformlarda yaratıcı Türk markalarının gelişmesi,
  • Tasarımcıların ağlarının genişlemesi ve rekabet edebilme gücünün kuvvetlendirilmesi,
  • Türkiye’deki moda sektöründeki diğer oyuncularla işbirliklerinin geliştirilmesi.
  • Tasarımcılara hedeflerine ulaşmaları noktasında orta ve uzun vadede stratejik ve teknolojik fırsatlar sunulması.
  • Moda endüstrisinde Türk tasarımcıların kilit rol oynamalarının sağlanması.
Daha fazla bilgi için, Istanbul Fashion Incube Merkezi Proje Yöneticisi Başak Onay ile iletişime geçiniz:
manager: basakonay@fashionincube.com
T: +90 212 709 11 84