10.10.2013
Günseli Türkay İlkbahar - Yaz 2014 Koleksiyonunu MBFW İstanbul'da Sundu
‘Cesur Yeni Dünya’ isimli  koleksiyonunun desenlerini tasarlayan grafik tasarımcısı Berk Gül,  kavramsal süreç ile tasarım sürecini ayrı tutmayan hatta düşünsel süreci işin merkezine koyan, işini düşünmek olarak tanımlayan bir tasarımcı. Aslında şu anda yaşadığımız şehir hayatı herşeyin düzenli ve idealize edildiği bir modernleşme olarak görülse de aslında insan doğasına çok aykırı. Modern yaşamı doğaya saygı göstererek  ve insanın özüne çok daha uygun olacak şekilde kurgulayabileceğimizi ve çeşitlendirebileceğimizi savunuyoruz. Koleksiyonumuzda doğa fotoğrafları ile  mimari ve geometrik  çizimler iç içe geçmiş şekilde kullanılarak, güçlü silüetlerde kendisini gösteriyor.  
 
Günseli Türkay Hakkında:
Tasarımcı 1999 yılında ODTÜ Ekonomi bölümünden mezun olduktan sonraFloransa‘da moda tasarımı eğitimi aldı. Kendi ismini taşıyan markasını ilk kez 2009 senesinde İstanbul Moda Haftasında tanıtan Günseli Türkay; her sezon farklı sanatçılarla işbirliği yaparak  markasında sanat ve moda dünyasını birleştiriyor. 2009 Aralık ayında British Council ve IMA ‘nın düzenlediği Yılın Genç Moda Girişimcisi yarışmasında birinci olan Günseli Türkay Londra Moda Haftası’nda Türkiye’yi temsil etti. Günseli Türkay markası Türkiye’nin yanısıra, Tokyo, Hong Kong, Çin, Singapur, Lübnan, Kuveyt, Sudi Arabistan ve Dubai‘de satılıyor.
 
 
İstanbul’da Geleceğin Moda Tasarımcıları’yla Tanışın!
 
Istanbul Fashion Incube; geleceğin moda tasarımcılarını destekleyen ilk moda girişimcilik merkezidir. Günseli Türkay Istanbul Fashion Incube tasarımcıları arasında yer almaktadır.

Proje Türkiye moda endüstrisinde kilit rol oynayan İstanbul Kalkınma Ajansı ve İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) tarafından desteklenmektedir. Istanbul Fashion Incube, yetenekli tasarımcılara markalarını güçlendirmek üzere benzersiz bir destek sunuyor. Tasarımcılara çalışabilecekleri bir ofis, İstanbul’da modanın kalbi olarak nitelendirilen Nişantaşı’nda showroom imkanı, özellikli kumaş ve materyalleri yakından inceleyebilecekleri materyal kütüphanesi sağlayan merkez bünyesindeki tasarımcılar; markalarının görünürlüğünü 7 - 11 Ekim tarihleri arasında gerçekleşen Mercedes-Benz İstanbul Moda Haftası’nda defile ve studio şovları ile sunuyor.

Koleksiyonlarını gösterebilecekleri yeni kumaşlara ve fırsatlara ulaşmalarının yanı sıra; bu projenin bir parçası olarak İstanbul Fashion Incube ile uluslararası danışmanlardan oluşan takımlarla işbirliği halinde olunması, girişimcilik yeteneklerinin geliştirilmesi, koleksiyonlarının planlanması, markalaştırılması, yönetimi, finansal planlanması, styling ve defile hazırlıkları gibi noktalarda, tasarımcıların markalarının uluslararası platformlarda rekabet güçleri artırılmaktadır. Mayıs 2013’ten bu yana danışmanlar, seçilen tasarımcılara, İstanbul’da bulunan Fashion Incube Merkezi’ni ziyaret ederek eğitimler vermiş, birebir danışmanlıkta bulunmuşlardır.