11.10.2013
Nil Kandemir İlkbahar - Yaz 2014 Koleksiyonu İle Mercedes Benz Fashion Week İstanbul’daki Yerini Aldı
2014 İlkbahar Yaz koleksiyonunda 1700'lü yılların botanik kitaplarındaki romantik çizimler ve el yazılarından ilham alan Nil Kandemir'in koleksiyonunda pastel renkler hakim. Pilise detaylarının, transparanlığın öne çıktığı kolleksyonda ipek organzeler, şifonlar, kupra kumaşlar dikkat çekiyor. Ayrıca tasarımcının medikal dik dumra korsesini stilize ettiği ve yeniden yorumladığı " Posturex by Nil Kandemir" duruş bozukluğu olan bayanlara günlük yaşamda rahatlıkla kullanabilecekleri şık bir aksesuar olarak karşımıza çıkıyor. 
 
Nil Kandemir Kimdir: 2007 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Biyoloji Öğretmenliği Bölümü’nden mezun oldu. 2008 yılında Domus Academy Moda ve Tasarı Master Programı’na kabul edildi. Versace’nin uzun yıllar tasarımcılığını yapmış olan Doo Youn Jeoung’ın yanında yaklaşık 1 yıl staj yaptı. Türkiye’ye döndükten sonra kariyerine Rojin Aslı Polat’ın yanında devam etti. 2010 yılında İTKİB’in düzenlediği Koza Genç Tasarımcıları Yarışması’nda birincilik ödülü aldı, ardından yaklaşık bir yıl Park Bravo’da tasarımcı olarak çalıştı. İTKİB’in desteğiyle 2012 yılında London College of Fashion-Center for Fashion Enterprise’da Design Realisation Programı’na dahil oldu. Aynı yıl kendi markasını kurdu ve 2013 Yaz koleksiyonunu, İstanbul Moda Haftası kapsamında bir karma defileyle sundu.
 
Nil Kandemir sade, feminen ve sofistike bir çizgiye sahip. Organze, ipek şifon, tül gibi kumaşları yoğun olarak kullanan tasarımcı genellikle pastel renklerin hakim olduğu koleksiyonlar hazırlıyor. Nil Kandemir markasının en belirgin detayları; transparanlık, piliseler, akışkan formlar ve doğal dokular.
 
 
İstanbul’da Geleceğin Moda Tasarımcıları’yla Tanışın!
 
Istanbul Fashion Incube; geleceğin moda tasarımcılarını destekleyen ilk moda girişimcilik merkezidir. Nil Kandemir, Istanbul Fashion Incube tasarımcıları arasında yer almaktadır.

Proje Türkiye moda endüstrisinde kilit rol oynayan İstanbul Kalkınma Ajansı ve İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) tarafından desteklenmektedir. Istanbul Fashion Incube, yetenekli tasarımcılara markalarını güçlendirmek üzere benzersiz bir destek sunuyor.

Tasarımcılara çalışabilecekleri bir ofis, İstanbul’da modanın kalbi olarak nitelendirilen Nişantaşı’nda showroom imkanı, özellikli kumaş ve materyalleri yakından inceleyebilecekleri materyal kütüphanesi sağlayan merkez bünyesindeki tasarımcılar; markalarının görünürlüğünü 7 - 11 Ekim tarihleri arasında gerçekleşen Mercedes-Benz İstanbul Moda Haftası’nda defile ve studio şovları ile sunuyor.
 
Koleksiyonlarını gösterebilecekleri yeni kumaşlara ve fırsatlara ulaşmalarının yanı sıra; bu projenin bir parçası olarak İstanbul Fashion Incube ile uluslararası danışmanlardan oluşan takımlarla işbirliği halinde olunması, girişimcilik yeteneklerinin geliştirilmesi, koleksiyonlarının planlanması, markalaştırılması, yönetimi, finansal planlanması, styling ve defile hazırlıkları gibi noktalarda, tasarımcıların markalarının uluslararası platformlarda rekabet güçleri artırılmaktadır. Mayıs 2013’ten bu yana danışmanlar, seçilen tasarımcılara, İstanbul’da bulunan Fashion Incube Merkezi’ni ziyaret ederek eğitimler vermiş, birebir danışmanlıkta bulunmuşlardır.