19.8.2013
Türkiye'nin İlk Moda Girişimcilik Merkezi 'İstanbul Fashion Incube' Hayata Geçti
Türkiye’nin ilk moda girişimcilik merkezi “İstanbul Fashion Incube” 10 tasarımcıyı destekleyerek faaliyete geçti. Modanın kalbinin attığı İstanbul Nişantaşı’ndaki ofis ve showroomlarına yerleşen tasarımcılar ulusal ve uluslararası platformlarda markalarını kuvvetlendirecek olmanın heyecanını yaşıyorlar.
Genç moda tasarımcılarının kendi markalarını geliştirme imkanı sağlayan İstanbul Fashion Incube, İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) yürütücülüğünde, İstanbul Kalkınma Ajansı desteğiyle 2013 yılı başında hayata geçirildi. Kendi markalarını geliştirme potansiyeline sahip yetenekli, genç moda tasarımcılarına yaşamsal güç sağlayarak projelerini gerçekleştirme fırsatı sunacak merkez, desteklediği tasarımcıların ulusal ve uluslararası platformlarda rekabet edebilme gücününün kuvvetlendirilmesini hedefliyor.
Moda endüstrisinin son dönemlerde önemli merkezlerinden biri haline gelen İstanbul, yerel ve küresel platformlarda önemli başarılar elde edebilecek yetenekleri barındırıyor. Bu yetenek ve vizyona sahip moda tasarımcılarının varlığı, İstanbul Fashion Incube’ün hedeflerini gerçekleştirmesinde büyük ilham kaynağı olmuştur. 
İstanbul Fashion Incube; kendi markalarını kurmuş genç moda tasarımcılarının başarılı olabilmeleri ve yoğun rekabetin yaşandığı moda sektöründe, markalarını güçlendirmek üzere  içerik, tasarım, uluslararası kimlik, koleksiyon geliştirme, markalaşma ve üretim yönetimi gibi konularda altyapıları ile deneyimlerini kuvvetlendirmeyi amaçlıyor. İstanbul Fashion Incube, tasarımcılarının global anlamda etkin olmalarını sağlamak için öncelikli olarak kuvvetli bir mekanizma ile onları kendi ülkelerinde güçlendirmek ve desteklemeyi hedefliyor.
Bir Yıl Boyunca Desteklenecek 10 Tasarımcı, Ofislerine  Yerleşti,
Koleksiyonlarını İstanbul Fashion Incube Showroom'unda Sergilemeye Başladı.

Merkezin bir sene boyunca destek vereceği tasarımcıların bir markası olması ve en az 4 sezondur faaliyet göstermesi, satış noktasının bulunması, satın almacılar ile yerli ve yabancı basın tarafından markasına dikkate değer ölçüde ilgi olması gibi kriterlere dayanarak seçilen gelecek vaadeden 10 tasarımcı; Asu Aksu, Ayhan Yetgin, Burçe Bekrek, Ece Gözen, Emre Erdemoğlu, Günseli Türkay, Hande Çokrak/Maid in Love, Nil Kandemir, Niyazi Erdoğan ve Songül Cabacı. 

Moda endüstrisi, yetenekli genç moda tasarımcısı ve girişimcilerini İstanbul Fashion Incube’dan takip edip keşfedebilecek, endüstrinin gözü kulağı bu merkez olacak.

Merkez kapsamında seçilen tasarımcılara İstanbul’un en merkezi yerleşim yerlerinden biri olan Nişantaşı’nda ofis ve showroom imkanı, numune üretim atölyelerinin kullanımı ile aynı binada araştırma yapabilecekleri, özellikli kumaş ve materyalleri yakından inceleyebilecekleri materyal kütüphanesi hizmeti de sağlanmaktadır. Merkez bünyesinde uluslararası arenalarda önemli başarılar kazanmış, dünyanın en büyük moda marka ve tasarımcıları ile çalışmış isimlerden; kendi markalarını kurma, üretim, pazarlama, muhasebe ve finansman gibi iş süreçlerini yönetme, koleksiyon geliştirme konularında danışmanlık ve profesyonel destekler de sağlanacak.
Tasarımcılarını; ulusal ve uluslararası platformlarda tanıtımlarını desteklemeyi amaçlayan İstanbul Fashion Incube, Paris Moda Haftası süresince Paris’te showroom sunumları ve fuar katılımlarının yanı sıra7 - 11 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul’da İlkbahar-Yaz 2014 koleksiyonlarını sektörle buluşturacak.
İstanbul Fashion Incube / Moda Girişimcilik Merkezi
Nişantaşı, Akkavak Sokak, No :18 D: 3 ve D: 5 – Şişli
Telefon: 0212 709 11 84 (5 hat)
Fax: 0212 296 23 16
 
Ayrıntılı Bilgi için:
İstanbul İletişim
Gülin Bayındır

Tel.(212) 240 8590
gulinb@istanbul-iletisim.com