17.1.2014
Geleceğin Moda Tasarımcıları ile Who’s Next Fuarı’nda Tanışın
İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği yürütücülüğünde ve İstanbul Kalkınma Ajansı desteğiyle Ocak 2013’te hayata geçen; yetenekli ve gelecek vaat eden moda tasarımcılarına profesyonel destek vermeyi amaçlayan Istanbul Fashion Incube, Türkiye’nin ilk moda girişimcilik merkezi olma özelliğini taşıyor.
 
Istanbul Fashion Incube, kendi markalarını geliştirme potansiyeline sahip genç moda tasarımcılarına yaşamsal güç sağlayarak markalaşmalarına destek veriyor, yıl boyunca sunduğu danışmanlık programları ve marka iletişim faaliyetleri ile markalarını doğru yerde, doğru alıcı ile buluşturarak girişimcilik kapasitelerini ileri taşıyor.
 
Tasarımcılarına; marka stratejileri geliştirme, koleksiyon planlama, sipariş hazırlama süreçleri, iş modeli geliştirme ve defile/sunum hazırlama teknikleri gibi iş süreçlerini yönetme konularında da profesyonel destek sağlarken hem ulusal hem de uluslararası platformlarda rekabet edebilme güçlerine güç katmak üzere önemli yurt dışı etkinliklerinde yer alma fırsatıları sunuyor.
 
Tasarımcılarının Eylül ayında, Paris Sur Mode fuarında ve devamında Mercedes – Benz Fashion Week Istanbul’da İlkbahar  - Yaz 2014 koleksiyonlarını sunmalarına olanak sağlayan Fashion Incube, yurt dışı faaliyetlerine 25 – 28 Ocak 2014 tarihleri arasında, Paris’te gerçekleşek Who’s Next Fuar katılımıyla devam ediyor. En önemli uluslararası fuarlardan biri kabul edilen Who’s Next’in; genç ve yetenekli tasarımcıların keşfedildiği ‘Fresh’ bölümünde, Sonbahar – Kış 2015 koleksiyonlarını sektörle buluşturacak 8 kadın giyim tasarımcımız; Asu Aksu, Ayhan Yetgin, Burçe Bekrek, Ece Gözen, Günseli Türkay, Maid in Love/Hande Çokrak, Nil Kandemir ve Songül Cabacı’dır.
 
Editörlere Not
İstanbul Fashion Incube Projesi ve Tasarımcılar

İstanbul Fashion Incube projesi 15 Ocak 2013 yılında hayata geçirilmiştir. Projenin amacı desteklediği tasarımcıların ulusal ve uluslararası platformlarda rekabet edebilme gücününün kuvvetlendirilmesidir. 

Merkez, Türkiye moda endüstrisinde kilit rol oynayan İstanbul Kalkınma Ajansı ve İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) tarafından desteklenmektedir.
 
İstanbul Fashion Incube; kendi markalarını kurmuş genç moda tasarımcılarını deneyimlerini güçlendirmesi, markalaşmalarını sağlanması ve iş planlarının oluşturulması konularında desteklemektedir. Merkez; moda yönetimi, pazarlama ve halkla ilişkilerin yanı sıra finans ve üretim konularında da şu tasarımcılara danışmanlık vermektedir;
Asu AKSU, Ayhan YETGİN, Burçe BEKREK, Ece GÖZEN, Emre ERDEMOĞLU, Günseli TÜRKAY, Hande ÇOKRAK/MAID IN LOVE, Nil KANDEMİR, Niyazi ERDOĞAN, Songül CABACI.
 
Merkez; modanın kalbi İstanbul Nişantaşı’nda tasarımcılara stüdyo/showroom imkanı sunmaktadır. Ayrıca Numune Üretim Atölyeleri’ndeki teknik ekipman yardımı ile destek verdikleri tasarımcıların koleksiyonlarını üretme fırsatı vermektedir. Materyal kütüphanesi, tasarımcıların koleksiyonları için teknolojik ve inovatif kumaşların araştırmasını yapabilmektedir.
 
Merkez ayrıca tasarımcıların koleksiyonlarını desteklemek ve aşağıdaki hedeflere ulaşmayı amaçlamaktadır:
  • Ulusal ve uluslararası platformlarda yaratıcı Türk markalarının gelişmesi,
  • Tasarımcıların ağlarının genişlemesi ve rekabet edebilme gücünün kuvvetlendirilmesi,
  • Türkiye’deki moda sektöründeki diğer oyuncularla işbirliklerinin geliştirilmesi.
  • Tasarımcılara hedeflerine ulaşmaları noktasında orta ve uzun vadede stratejik ve teknolojik fırsatlar sunulması.
  • Moda endüstrisinde Türk tasarımcıların kilit rol oynamalarının sağlanması.